Bitcoin decriptat, Bitcoin - Wikipedia

The No More Ransom Project

Dacă articolul bitcoin decriptatam explicat componenta "currency monedă " a cripto-monedă, acum vom explica partea "crypto". Acest principiu fundamental se numește criptografie. Se referă la formulele matematice ce pot ascunde informații și la alte formule ce pot interpreta informația ascunsă anterior. Pentru a menține informația simplă, vom împărți aceste formule matematice în trei categorii: simetrice, asimetrice și hashing. Criptografia simetrică: acesta este cel mai simplu și mai rapid mod de criptografie.

btc botswana internet

Desigur, este un algoritm banal, dar ne arată cum funcționează criptografia. Criptografia asimetrică: este cel mai sigur tip de criptografie. Aici emițătorul și destinatarul nu mai au aceeași parolă! Destinatarul generează două chei: una este privată fiind o cheie bitcoin decriptat doar de el, și o cheie publică pe care destinatarul o poate da oricui. Cheia publică va fi folosită pentru a cripta un mesaj, iar cheia privată va fi folosită pentru a decripta mesajul criptat.

Acesta este tipul de "tehnologie" folosit de aparatele ATM singura inovație financiară realizată de bănci în ultimii 40 de ani conform lui Paul Volker. Criptarea asimetrică este mai lentă de vreo 10 ori mai lentă decât criptarea simetrică, dar este infinit mai sigură.

Primul și cel mai celebru algoritm asimetric ce a primit acceptare publică este RSA în anii 70unde atât cheia publică, cât și cea privată se generează în același timp. Algoritmul asimetric utilizat momentan în lumea bitcoin este ECDSA, unde destinatarul banilor generează o cheie privată. Apoi, din acea cheie generează mai târziu o cheie publică. Criptarea asimetrică este realizată de aproape toate website-urile sigure. În acest scenariu, clientul browser este echipat cu o cheie publică, ce este un software numit certificat.

shark tank bitcoin comerciant

Browserul criptează mesajele cu această cheie publică și bitcoin decriptat trimite criptate către server. Serverul primește mesajul criptat și îl decriptează cu propria cheie privată.

Crypto Sheriff

Deoarece există dezavantajul vitezei mici în execuție la nivel de criptografie asimetrică, a apărut și o abordare hibridă de criptare: simetrică și asimetrică.

Browserul și serverul utilizează comunicare asimetrică doar inițial, până când bitcoin decriptat să schimbe și să dețină o cheie simetrică specială, numită bitcoin decriptat de sesiune session key. Explicația tehnică detaliată cu privire la modul în care se schimbă cheia de sesiune este prezentată în paragraful următor.

Browserul sau clientul încearcă să se conecteze la un server HTTPS criptat, deci serverul trimite către browser o cheie publică. Comerțul litecoin la bitcoin pe binanță, browserul generează o nouă cheie simetrică numită handshake token, o criptează cu cheia publică deja primită de la server, apoi o trimite către server.

Serverul primește handshake bitcoin decriptat criptat și îl decriptează cu cheia sa privată. Apoi, generează propria cheie simetrică numită session token și criptează acest nou session token cu handshake token-ul primit de la client, pentru a-l trimite înapoi către browser.

  • Bitcoin atm în bangalore
  • Gekko crypto bot
  • Bitcoin - Wikipedia
  • Loom btc tradingview
  • The No More Ransom Project
  • Bitcoin fake trading

Browserul primește session token-ul criptat, îl decriptează cu handshake token, având ulterior acces la session token-ul generat de server. Acest session token este cheia simetrică care va permite de acum înainte o comunicare rapidă și sigură de 10 ori mai rapidă între browser și server. În cele din urmă, acest session token este reînnoit la fiecare câteva minute, deci un atacator potențial nu are timp să calculeze și să spargă cheia de sesiune.

Practic, acesta este algoritmul complet pentru certificatele browser. Hashing: acest tip de criptografie se mai numește și criptografie cu sens unic one-way cryptography. Contrar celor doi algoritmi descriși mai sus, prin hashing putem doar cripta un mesaj fără a-l mai putea decripta după aceea.

În lumea Bitcoin, cel mai utilizat algoritm hashing se numește Sha și îl vom folosi în mostrele de cod ce urmează. Formal, hashing are următoarele bitcoin decriptat proprietăți: Este o funcție ce permite calcularea facilă a unei valori agregate pentru orice bitcoin decriptat de intrare. Nu este fezabil să se genereze un mesaj care are un hash specific sau mai bine spus - nu vom găsi două mesaje diferite cu același hash.

Există și o excepție celebră, algoritmul MD5, folosit extensiv în ultimii ani. MD5 a fost spart, deci pentru orice mesaj criptat produs de MD5, se poate găsi în aproximativ o secundă, cu un laptop obișnuit, mesaje de intrare ce vor produce același rezultat criptat!

De asemenea, puterea imensă a computerelor cuantice viitoare ne poate forța să regândim non-fezabilitatea hashing. Nu este fezabil să se modifice un mesaj fără a schimba hashul. Această funcție merge într-o singură direcție: știind rezultatul, se poate deduce inputul mesajul de intrare. Pe baza acestor principii, a apărut și conceptul de semnătură digitală.

Bitcoin și criptografia

Proprietarul cheii private adaugă un număr magic la finalul acestui mesaj, semnându-l. Numărul magic reprezintă semnătura digitală a documentului. Oricine este proprietarul cheii publice a fi public înseamnă că poate aparține oricui poate verifica dacă semnătura este legitimă. Această semnătură pe care doar persoana cu acea cheie privată ar fi putut să o producă pentru acel mesaj este semnătura care "se potrivește perfect" cu cheia publică. Acest concept de semnătură binance cryptocurrency schimb este folosit de Bitcoin pentru validarea tranzacțiilor financiare.

Imaginați-vă că există trei armate bizantine, fiecare condusă de un general, unul dintre ei fiind chiar împăratul Bizanțului. Încep asediul unei cetăți din zona greu accesibilă a Anatoliei ce aparține unui emir. Din cauza terenului bitcoin decriptat, toate cele trei armate sunt complet separate și pot comunica doar prin porumbei călători.

De fapt, aceste condiții sunt atât de dificile, iar poziția emirului este atât de avantajoasă încât împăratul realizează că are o singură șansă să câștige: dacă toate cele trei armate atacă simultan. Dacă una dintre armate nu atacă împreună cu celelalte, atacul va eșua iar pagubele vor fi semnificative.

Decriptare cheie privată Bitcoin

Împăratul trimite celorlalte două armate mesaje prin intermediul porumbeilor: "Atacați la 11 P. Bitcoin decriptat porumbei zboară direct deasupra bitcoin decriptat ce urmează să fie asediat, deci emirul îi vânează și interceptează mesajul. Emirul observă '-9' de la finalul mesajului și își dă seama că este semnătura mesajului.

Rămâne fără opțiuni și trebuie să bitcoin hack apk rapid o decizie. Creează un alt mesaj înșelător "Atacați la 6 P. Din fericire pentru el, emirul a capturat un ofițer bizantin care este expert criptograf care cunoaște algoritmul necesar pentru producerea semnăturii. Algoritmul utilizează numere prime, iar numărul prim folosit în acest caz este 13 în lumea reală a IT-ului acesta fiind un număr prim enorm. Prizonierul spune: Imaginați-vă un ceas care nu are 12, ci 13 ore!

Pentru mesajul "Atacați la 11 P. A doua literă este 't' care este a a literă din alfabet. La a 3-a literă întâlnim iar caracterul 't', deci avansăm acul cu încă 20 de ore. Repetăm pașii până găsim ultimul număr care este 9. Acest număr este semnătura mesajului original.

Observăm că, dacă schimbăm orice literă din mesaj, rezultatul se va schimba semnificativ, deci semnătura va fi cu totul alta. Apoi, emirul spune: Modifică mesajul în "Atacați la 6 P. După ce echipa de criptografi bitcoin decriptat emirului a modificat mesajul original și a recalculat noua semnătură ca fiind 5, a trimis câțiva porumbei către armata care credea că ar fi trebuit să primească mesajul.

Când armata destinatară a primit toate mesajele de la toți porumbeii călători, au constatat că au primit două mesaje diferite: de la trei porumbei au primit mesajul "Atacați la 11 P. Pentru că au dedus că a fost compromis canalul lor de comunicare, au trimis zece porumbei către armata împăratului cu mesajul "Comunicarea este compromisă. Mai trimiteți o dată ora atacului!

zboruri expedia bitcoin

După câteva astfel de mesaje, toate armatele bizantine s-au sincronizat la ora corectă a atacului 11 P. Într-o manieră pur teoretic-matematică, această problemă nu este rezolvată încădar în manieră probabilistic-practică, această problemă a fost rezolvată de Satoshi sau cel puțin este rezolvată până când computerele cuantice vor fi general disponibile.

Utilarticole