Arta de a fi tată


Tot mai mult se subliniază importanța implicării părinților pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, însă, accentul se pune pe legătura copiilor cu mama, pe nevoia copiilor de conectare și impactul prezenței mamei în acele momente. Încă din primele ore de viață, mama este cea care contează în relație cu copilul, tatăl și restul familiei trecând pe locul doi. Studiile arată însă că prezența conștientă a tatălui în viața copilului poate face o mare diferență în dezvoltarea încrederii în sine și în formarea personalității lui. Și care ar fi cea mai bună cale de a te implica conștient în viața copilului tău? Vorbind pe limba lui: adică … prin joacă! Alexandru Căruntu vine și aruncă această provocare la conferința noastră, cu un seminar și un workshop de joacă exclusiv pentru tătici. Despre ce este vorba, vedeți mai jos!

“Înainte de a veni la această conferință, te rog să te uiți în oglindă. Uită-te cu atenție, mângâie-ți barba cu dosul palmei mergând în sus pe obraz și încearcă să îți aduci aminte: care a fost momentul în care te-ai bărbierit prima dată? Si cine te-a învatăț acest lucru? Mmm? De cele mai multe ori răspunsul este: tata. Tații noștri ne-au transmis principii de viață, valori după care să ne ghidăm, ne-au spus CE să facem, iar înainte de a le asculta cuvintele, noi am ales să le copiem comportamentul.
Astăzi noi suntem tați și la rândul nostru ne influențăm copiii. De data asta te provoc să găsim răspunsul la această întrebare: care sunt cele mai importante lucruri pe care eu, ca tată, vreau să le transmit copilului meu? Și odată ce am găsit acest răspuns, care este cea mai bună cale de a face asta?

Se spune că noi încetăm să ne mai jucăm pentru că ne maturizăm. Eu spun că ne maturizăm pentru că încetăm să ne jucăm, iar copiii noștri au nevoie de joaca noastră mai mult ca oricând. Sunt tată, trainer specializat în lucrul cu adulții și această conferință este despre joc și joacă, din perspectiva copilului și despre felul în care noi, ca tați, ca adulți, ne vom reaminti cum să ne jucăm. Împreună vom descoperi cum putem intra în lumea lor și să ne conectăm cu copiii noștri, pentru a putea face legătura dintre tată și copil valoroasă, flexibilă și durabilă în timp.”

Iar dacă vrei mai mult, vino și la workshopul de joacă ”Tati, hai să ne jucăm împreună!” din 06 octombrie. Verifică programul conferinței și pachetele de înscriere pentru mai multe detalii.

 

Oameni mici și mari
netopia netopia netopia
Vrei să fii la curent cu evenimentele noastre? Înscrie-te la newsletter!

Oameni mici și mari - 2021 | Developed by Bluzz Version