Cine este copilul meu?


Cine sunt eu? O întrebare pe care mulți dintre noi am gândit-o. Răspunsurile sunt variate, dar niciodată pe deplin mulțumitoare. Pentru a răspunde la aceasta întrebare este important să știm foarte multe lucruri despre cum se dezvoltă ființa umană și să înțelegem toți factorii care ne-au format și ne-au modelat să ajungem persoanele care suntem azi. Pentru că asta ne va ajuta să ne înțelegem mai bine copiii și să facem alegeri conștiente în modelele pe care le livrăm.

Neuro-biologia și psihologia dezvoltării au oferit câteva perspective revoluționare despre acest subiect, perspective care au schimbat modul în care se gândește și se livrează educația. Și au schimbat modul în care relaționează părinții cu copiii.

Adriana Boroș vă invită să povestim despre dezvoltarea neuro-biologică a copiilor, despre nevoile esențiale la care trebuie să răspundem ca părinți și să discutăm împreună ce se întâmplă în viața copiilor în primele două etape esențiale de dezvoltare: perioada 0-7 ani și perioada 7-14 ani.

“Fiecare părinte pornește în călătoria parentajului cu imagini despre cum va fi. În cea mai mare parte, aceste viziuni sunt fantezii. Avem convingeri, valori și presupuneri pe care nu le-am probat niciodată. Mulți dintre noi nici nu văd un motiv pentru care să își pună ideile la îndoială, fiindcă suntem de părere că sunt corecte și nu e nimic la care mai trebuie să ne gândim.

Viziunea copiilor este POZITIVĂ, vin din partea ESTE, nu din partea NU ESTE. Ei știu că pot și că vreau. Potențialul lor este pur și simplu. Și fiecare copil are un destin pe care trebuie să îl trăiască. Ei vin deja cu o schiță legată de cine sunt și ce vor să fie pe lume. Datoria noastră este să îi ajutăm să realizeze asta.

La aceasta conferință vom discuta despre:

  • Dezvoltarea copiilor în funcție de cele 2 perioade importante: 0-7 ani și 7-14 ani
  • Neurobiologia și dezvoltarea copiilor
  • Nevoile copiilor în fiecare perioadă de dezvoltare și cum putem răspunde acestor nevoi
  • Legatura dintre imaginea de sine și învățare”

Speaker

Adriana Boroș
Adriana Boroș

Event

Pas cu pas
Pas cu pas
Oameni mici și mari
netopia netopia netopia
Vrei să fii la curent cu evenimentele noastre? Înscrie-te la newsletter!

Oameni mici și mari - 2020 | Developed by Bluzz Version