Cum îmbinăm echilibrat cele 3 roluri: individ, părinte și partener de cuplu?


Toți ne dorim ca, în viitor, copiii noștri să fie realizați, împliniți, fericiți… Însă prea puțin ne întrebăm ce impact au acțiunile și comportamentele noastre actuale asupra lor, când vor fi mari. Și nu vorbesc doar despre comportamentele noastre în relație cu ei, ci cu toți din jurul nostru, inclusiv cu noi înșine. Pentru că, vrem nu vrem, suntem un exemplu pentru copiii noștri și ei vor interioriza întotdeauna ceea ce văd că facem, și mai puțin ceea ce le spunem. Și dincolo de relația pe care o avem cu ei, pe noi ne definesc toate relațiile pe care le trăim.

Realitatea este că în momentul apariției unui copil, viața noastră suferă schimbări majore, schimbări pe care nu le putem înțelege, până nu le trăim cu adevărat. Pe cât de multă bucurie aduce în viața noastră un copil, pe atât ne poate zdruncina ceea ce anterior am considerat o relație consolidată. Se schimbă ritmul vieții, prioritățile, dinamica cuplului, timpul de care dispunem și centrul universului nostru devine copilul. De multe ori ne lăsăm absorbiți de noile roluri și nu ne mai concentrăm pe noi și pe relația cu partenerul. Credem că lucrurile merg de la sine. Dar la un moment dat ne putem trezi străini în propria viață.

De aceea, am dezvoltat povestea Oameni mici si mari în jurul a trei roluri pe care le îndeplinim în familie: individ, părinte și partener de cuplu. Și, la cererea mai multor participanți de la prima noastră conferință, ne-am gândit să invităm toți speakerii la o discuție liberă și interactivă, în care să ne împărtășească câteva idei și sfaturi personale, despre cum să ne construim o viață împlinită și echilibrată, îmbinând armonios aceste 3 roluri.

Oameni mici și mari
netopia netopia netopia
Vrei să fii la curent cu evenimentele noastre? Înscrie-te la newsletter!

Oameni mici și mari - 2021 | Developed by Bluzz Version