Curiozitatea – culoarea perfectă în viața copilului tău!


Curiozitatea este motorul evoluției. Toți ne naștem curioși. Însă pe parcurs, majoritatea pierdem această calitate din diverse motive. În iureșul vieții actuale, bazate pe tehnologie, a fi curios devine un lucru imperativ! Astfel, a păstra curiozitatea copiilor noștri vie, a o alimenta constant, ajunge să fie o necesitate.

Vino la conferința Oameni mici și mari să descoperi împreună cu Alexandru Căruntu felul în care curiozitatea va împlini viitorul copiilor noștri și cum joaca este liantul care îi ajută pe copii să învete și să aibă încredere în ei.

”La vârsta copilăriei, curiozitatea se manifestă cel mai mult prin joc, prin experimentare, lucruri pe care copiii le fac natural. Sistemul educational sfarmă apoi puțin câte puțin acest elan al copiilor de a descoperi lumea. Astfel, noi, ca adulți, am ajuns să avem foarte multe rețineri în a ne juca, a experimenta, a ne asuma riscuri și a greși, chiar dacă impactul este minim. Dar în momentul în care adulții găsesc din nou în ei puterea, curajul să experimenteze și să greșească (fără să se blameze pentru asta!) atunci lucruri minunate se întâmplă! Oamenii capătă conștiința propriei valori, își depăsesc limitele și devin… o versiune mai bună a lor.

De câte ori ai fost în situațiile de mai jos:

  • Copilul meu nu mă ascultă! Ce pot face să învâț să comunic pe limba lui?
  • Copilul meu vrea să se facă aviator. Cum îl sprijin în a-și împlini visele?
  • Copilului meu nu-i place să învețe. Cum pot trezi în el dorința de cunoaștere?

Imaginează-ți cum ar deveni copilul tău dacă ai găsi răspunsul la aceste întrebări! Câtă culoare, câtă lumină ai sădi in viața copilului tău!”

Oameni mici și mari
netopia netopia netopia
Vrei să fii la curent cu evenimentele noastre? Înscrie-te la newsletter!

Oameni mici și mari - 2021 | Developed by Bluzz Version