Emoțiile la oamenii mici și mari


Oricum privim lucrurile, sfera emoțională reprezintă un stâlp important din viața noastră. Însă știm cu adevărat ce sunt emoțiile? Știm cum să le identificăm, să le descriem, să le denumim? Cum să le folosim în folosul nostru? Pentru că, de multe ori partea emoțională ajunge să ne conducă în experiențele noastre și în deciziile pe care le luăm. Și astfel se naște întrebarea, la care Adriana Boroș încearcă să răspundă:

Emoția precede gândul sau gândul precede emoția?

Până acum credeam că deținem răspunsul la această întrebare. Gândim și apoi simțim. Între timp, lucrurile s-au mai nuanțat și neurologia ne-a oferit niște răspunsuri mai clare despre cum funcționează creierul. Având în vedere că structurile cognitive din creierul nostru sunt ceva mai tinere decât creierul nostru emoțional, am senzația că răspunsul la întrebarea: Cine a fost primul, oul sau găina? – aici nu se mai pretează.

Dacă vrei să ne jucăm puțin cu emoțiile, să învățăm să le diferențiem și să învățăm să ne uităm la ele ca niște buni însoțitori de drum – radare ale mediului înconjurător, dacă vrei să experimentăm ascultarea empatică și să exersăm capacitatea noastră de ascultare activă, atunci vino la Căsuța Moșului să povestim, să trăim câteva momente de conștientizare și să ne îmbogățim sufletește împreună.”

 

Oameni mici și mari
netopia netopia netopia
Vrei să fii la curent cu evenimentele noastre? Înscrie-te la newsletter!

Oameni mici și mari - 2020 | Developed by Bluzz Version