Este sau nu întârziere de limbaj?


Responsabiltățile pe care le avem atunci când devenim părinți sunt variate.
Suntem asaltați de foarte multă informație pe care nu reușim tot timpul să o înțelegem, dar majoritatea specialiștilor au același mesaj: intervenția precoce atunci când apar probleme de dezvoltare este cheia succesului. Dar oare când ne putem da seama dacă este vorba de o întârziere în dezvoltare sau doar un ritm personal al copilului?

Ne uităm în jurul nostru și vedem copii care vorbesc la 1 an, copii care încă nu vorbesc bine la 4 ani. Întrebăm pe grupuri și primim răspunsuri destul de diferite.
Pentru a face puțină claritate atunci când vine vorba de limbaj, vă invităm la o conferință edificatoare în care Adriana Cândea ne va povesti tot ce trebuie să știm despre dezvoltarea limbajului și când este nevoie să apelăm la un ajutor profesionist.

“Workshop-ul este un eveniment pentru părinții care vor să își ajute copiii să vorbească. Se adresează atât părinților care au copii cu dificultăți în vorbire, cât și celor care vor să pună corect bazele vocabularului și să știe cum să stimuleze corect dezvoltarea limbajului copilului.

Atelierul oferă o bază solidă pentru înțelegerea evoluției limbajului verbal și non-verbal al copilului în primii ani de viață și pune la dispoziția părinților intrumentele necesare pentru a corecta și îmbunătăți modul în care se exprimă copiii lor.

Workshop-ul se adresează părinților și persoanelor care au în îngrijire copii de până la patru ani (bunici, bone, educatori, etc.) și care doresc să descopere și să înțeleagă mecanismele prin care se dezvoltă limbajul la această vârstă.”

Idei dezbătute:

  • Ce este întârzierea de limbaj și cum se manifestă?
  • Care sunt semnalele de alarmă – ce semne indică nevoia apelării la logoped sau alt specialist?
  • Când se stabilește diagnosticul? Pe ce criterii?
  • Cum se face stimularea dezvoltării limbajului la această vârstă?
  • Ce putem face noi ca părinți?
  • Cum să mă joc? Care sunt cele mai bune jocuri? Când e cel mai bun moment?
  • Ce face un logoped cu copilul meu?
Oameni mici și mari
netopia netopia netopia
Vrei să fii la curent cu evenimentele noastre? Înscrie-te la newsletter!

Oameni mici și mari - 2021 | Developed by Bluzz Version