Ghid de supraviețuire cu un adolescent în casă


Adolescența – acea perioadă de care se tem părinții, mai ales că toți ne amintim destul de bine cum am fost noi adolescenți.

Odată cu apropierea adolescenței, copiii trec printr-un proces tranformațional complex, pe care poate nici noi, dar nici ei nu reușesc să-l înțeleagă. Adolescența este însoțită de importante transformări pe planurile neuro-biologic, psihologic și social, care pot bulversa copilul și în același timp pot afecta profund comportamentul lui de până atunci. Este o perioadă extrem de solicitantă în ce privește relația părinte-copil, cu impact mare asupra dezvoltării ulterioare a copilului.

De aceea, am invitat-o pe Alexandra Ilieș să ne povestească câteva secrete legate de dezvoltarea adolescenților din perspectivă neuro-biologică și relațională, să ne aducă puțină liniște în suflet și să ne ofere câteva metode concrete de comunicare și relaționare cu aceștia.

“După primii 3 ani de viață, această perioadă aduce cele mai multe provocări în relația părinte – copil și avem senzația că niciodată nu suntem pregatătiți pentru ele. Adolescența este cea mai dură desprindere a copilului din mediul sigur al familiei și este greu atât pentru copil, cât și pentru părinte. Avem senzația că tot ceea ce știam până acum despre creșterea copilului nu se mai aplică, uneori chiar avem senzația că nu ne mai cunoaștem copilul.

Lucrurile importante pe care le vom puncta în această conferință sunt:

  • transformările prin care trec adolescenții
  • ce fel de părinte și-ar dori copilul tău adolescent?
  • de la autoritate la influențare: cum se schimbă relatia părinte /copil în adolescență
  • pericolele parentingului autoritar: minciuna și opozitia
  • relatia bună cu părintele: baza educației copilului adolescent
  • dialogul cu adolescentul: cooperarea, reguli și limite, siguranța”
Oameni mici și mari
netopia netopia netopia
Vrei să fii la curent cu evenimentele noastre? Înscrie-te la newsletter!

Oameni mici și mari - 2020 | Developed by Bluzz Version