Tehnologia – mărul discordiei sau bagheta fermecată?


Unul dintre cele mai fierbinți subiecte ale momentului: ecranele digitale și mai ales tehnologia. Este bine să ne lăsăm copilul să folosească gadgeturile? De la ce vârstă? Cât? Cum? Desene? Aplicații de dezvoltare cognitivă? Muzică?

Într-o lume tehnologizată, cum putem face față la o realitate despre care încă nu avem destul de multe informații și mulți dintre noi nu o pot integra?

Informațiile sunt contradictorii și studiile nu au un consens pe această temă. Dar există niște lucruri concrete pe care le conștientizăm și noi ca părinți și pe care nu le putem ignora. Pentru că știm destul de multe acum despre dezvoltarea creierului și cogniției. Ana Ștefănescu, medic pediatru, a studiat aprofundat acest subiect și vine la Căsuța Moșului să ne ofere mai multe informații relevante și științifice:

”Telefoane inteligente, tabletă, televizor – inteligent, computer, ceas inteligent… Într-adevăr, toate aceste dispozitive sunt menite să suplimenteze propria noastră inteligență și să o augmenteze – dar cu ce preț?

Dezvoltarea sistemului nervos este maximă în perioada copilăriei și adolescenței – astfel, orice comportament și efectele lui se instalează cu atât mai rapid și uneori ireversibil… Pare un scenariu apocaliptic, e adevărat – dar din păcate este o realitate.

Vino la acest workshop ca să afli:

  • ce spun studiile legat de expunerea copiilor încă de la vârste fragede la ecranele digitale
  • care sunt efectele pozitive și negative ale tehnologiei asupra dezvoltării creierului copiilor
  • cum te poți ajuta de tehnologie în dezvoltarea copilului tău”

 

 

Oameni mici și mari
netopia netopia netopia
Vrei să fii la curent cu evenimentele noastre? Înscrie-te la newsletter!

Oameni mici și mari - 2020 | Developed by Bluzz Version