Workshop – educație fără recompense și pedepse


A fi părinte perfect este o iluzie, pentru că nu există părinte ideal și nici copil ideal. Faptul de a fi părinte ne oferă numeroase ocazii în care ne trezim în mijlocul unei lupte dintre minte și inimă, ceea ce face creșterea unui copil asemănătoare cu mersul pe sârmă sau ne aflăm tot timpul în acel echilibru instabil foarte caracteristic inclusiv fiziologiei umane. Un singur răspuns prost ales poate face spiritul copilului să se contracte, în vreme ce comentariul potrivit îl poate face să se avânte. În fiecare moment avem de ales între a construi sau a nărui, între a crește sau a îngheța.

”Educația, așa cum o știm noi, pornește de la niște premize clare: suportând consecințele acțiunilor noastre, învățăm ce este bine si ce este rău. Acest sistem al condiționării, prin recompense și pedepse, este cel mai internalizat mit pe care îl avem. Deoarece tot ceea ce ne înconjoară se bazează pe acest sistem, pe frică și motivare externă și este extrem de dificil să găsim tehnici de relaționare care să nu le implice. Însă lucrurile nu stau chiar așa!

Te-ai întrebat vreodată:

  • Care sunt consecințele motivării copiilor prin elemente externe – laude, recompense, pedepse?
  • Care este alternativa acestui sistem de motivare?
  • Pe ce se bazează sistemul condiționărilor externe? Pe nevoile copilului sau pe nevoile noastre?”

Vino la Oameni mici și mari, să o asculți pe Adriana Boroș, ca să înțelegi cum poți dezvolta relații armonioase și constructive cu copilul tău, care să-i crească aripi, nu să i le frângă. Să înveți cum să îți ajustezi felul în care îl crești la nevoile lui, în loc să îl modelezi să se potrivească nevoilor tale.

Speaker

Adriana Boroș
Adriana Boroș

Event

Oameni mici și mari
netopia netopia netopia
Vrei să fii la curent cu evenimentele noastre? Înscrie-te la newsletter!

Oameni mici și mari - 2020 | Developed by Bluzz Version